Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Κατάλογος Ε

Σε γενικές γραμμές τα Ε χωρίζονται στις εξής ομάδες:
Ε100-Ε199     χρωστικές ουσίες
Ε200-Ε299     συντηρητικές ουσίες
Ε300-Ε399     αντιοξειδωτικές ουσίες
Ε400-Ε499     γαλακτωματοποιητές, πηκτικά μέσα, σταθεροποιητές
Ε500-Ε599     ρυθμιστές οξύτητας
Ε600-Ε699     βελιτωτικά γεύσης
Ε900-Ε999     διάφορα
Ε1000-Ε1999     πρόσθετα χημικά



Η παρακάτω λίστα έχει καταρτιστεί από ερευνητικά νοσοκομειακά κέντρα της Γαλλίας
ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ
ΟΥΣΙΕΣ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ
ΥΠΟΠΤΕΣ
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ
Ε131
Ε103
Ε102
Ε104
Ε388
Ε142
Ε105
Ε110
Ε123
Ε339
Ε210
Ε111
Ε120
Ε141
Ε340
Ε211
Ε121
Ε123
Ε150
Ε341
Ε212
Ε125
Ε124
Ε151
Ε407
Ε213
Ε126
Ε127
Ε153
Ε450
Ε214
Ε130

Ε171
Ε461
Ε215
Ε152

Ε173
Ε462
Ε217
Ε181

Ε180
Ε463
Ε239


Ε240
Ε465



Ε241
Ε466



Ε477



Κι επειδή συνήθως στα τρόφιμα δεν αναγράφεται η ουσία ως Ε αλλά με την ονομασία της, πρέπει να ξέρουμε κάθε Ε ποια ουσία εννοεί.
Για αυτό στο wiki και στη σελίδα με το χρήσιμο υλικό σας βάζω τη λίστα με τα Ε και τις ονομασίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου