Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

Νόμιζε ότι έχασε 17.000 ευρώ σε διαδικτυακό παιχνίδι!!!!!!!


Τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει η μανιώδης ενασχόληση ανηλίκων με το Ιντερνετ αποδεικνύει η περίπτωση ενός 14χρονου, ο οποίος έφτασε στο σημείο να μπερδέψει την εικονική πραγματικότητα, που ζούσε καρφωμένος επί ώρες στον υπολογιστή του, με αυτά που πραγματικά συνέβαιναν. Ο μαθητής σκέφτηκε να δώσει τέλος στη ζωή του, καθώς βρέθηκε σε σύγχυση και νόμιζε ότι είχε χάσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσόν σε διαδικτυακό παιχνίδι, ενώ στην πραγματικότητα δεν είχε συμβεί τίποτα.


Το περιστατικό συνέβη πριν από λίγες μέρες και χρειάστηκε να επέμβει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να εντοπιστεί ο ανήλικος που είχε εγκαταλείψει έντρομος το σπίτι του.

Στο σπίτι είχε αφήσει δύο χειρόγραφα σημειώματα, στα οποία εξηγούσε τους λόγους της φυγής του, ενώ εκδήλωνε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει γι’ αυτά που είχαν συμβεί.

Οπως αποδείχτηκε, αυτά που είχαν συμβεί είχαν να κάνουν με την εικονική πραγματικότητα που ζούσε ο 14χρονος στο Ιντερνετ.

Ο 14χρονος συμμετείχε σε ηλεκτρονικό διαδικτυακό παιχνίδι, το οποίο προσέφερε στους παίχτες τη συμμετοχή τους σε ηλεκτρονικό τζόγο. Τα χρήματα όμως που πόνταραν ήταν εικονικά.

Ο ανήλικος δεν αντελήφθη τους κανόνες του παιχνιδιού και πίστεψε ότι είχε χάσει πραγματικά 17.000 ευρώ, γεγονός που τον έφερε σε κατάσταση πανικού. Κατόπιν αυτού, έγραψε τις επιστολές και εγκατέλειψε το σπίτι του, γιατί είχε πιστέψει ότι το συγκεκριμένο ποσόν θα έπρεπε να το καταβάλουν οι γονείς του στη διαδικτυακή εταιρεία.

Οι γονείς του ανηλίκου απευθύνθηκαν έντρομοι στην αστυνομία όταν διάβασαν τις επιστολές του γιου τους και διαπίστωσαν ότι είχε εγκαταλείψει το σπίτι, ενώ από την αξιολόγηση των μηνυμάτων οι αστυνομικοί αντελήφθησαν ότι ο 14χρονος ήταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Την υπόθεση ανέλαβε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο 14χρονος δεν άργησε να εντοπιστεί από το στίγμα του κινητού τηλεφώνου του. Χρειαζόταν, όμως, τη βοήθεια ειδικών, γι’ αυτό κλήθηκαν ψυχολόγοι από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Κλίμακα, προκειμένου να του προσφέρουν τη βοήθειά τους. Μετά από την υποστήριξη των ψυχολόγων ο ανήλικος επέστρεψε στο σπίτι του.

Προσοχή, λοιπόν, στα ηλεκτρονικά παιχνίδια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου